BasilMarket

Sad Mask
Would you be so kind as to disable your ad-blocker on BasilMarket please? Your support is greatly appreciated.

Torture of In-Town Lag

Updates, Patches, Tech Forum Talk about MS Updates, patches, tech

KiDxHealer Level 202 Scania Buccaneer
Salutations fellow maplers, I've come back from a long break and I wanted to get back into the game immediately. I logged on recently today and experienced horrible lag within every town I've been ported too. Mainly Ludibrium, Leafre, and El Nath. Is anyone else experiencing this problem? Does anyone have a solution to fixing the lag?

It takes me at least 20 minutes struggling to get from one side of the map to the other and it takes a good 5 minutes struggling to get my character to stand directly in the portal. I do fine when I'm in a monster infested map, but the Horror mainly happens within Town(s). It's like one frame every 5 minutes. Majority of the time it freezes completely and I have to wait a really long time to open up Windows Task Manager and close Maplestory.
Posted: March 2013 Permalink

Replies

Page TopHome 1 2 3 4
henry8 Level 170 Mardia Shade 4
I have the same problem in Ludi. Leafre and El nath are alright for me, you just have to stay on the right side of town for el nath and left or right sides for Leafre.
Mar 31 2013
I'm doing fine in all my towns... no one in my alliance is complaining either
Mar 31 2013
I actually had the same problem. I had lag for days. So then, i switched my computer's power option to, "high performance" (Using a laptop). Since i'm always plugged in i don't see why i need to run my computer on "Power saver.
Mar 31 2013
I got this recently too and still can't find a fix for it, but I can cope if I just avoid the middle of the maps.
Mar 31 2013
krazykid813 Level 181 Scania Hero
I actually did for the longest time.. Then i switched my computers power option to "high performance" (Using a laptop). Since i'm always plugged in i don't see why i need to run my computer on "Power saver"[/quote]

This. Lagged for ages on my laptop at SH. Realized it was because i was on power saver.
Mar 31 2013
KiDxHealer Level 202 Scania Buccaneer
Yes, but I'm on a Compaq Presario Vaio Desktop. Should it really not be like this?
Mar 31 2013
I actually had the same problem. I had lag for days. So then, i switched my computer's power option to, "high performance" (Using a laptop). Since i'm always plugged in i don't see why i need to run my computer on "Power saver.[/quote]
LOL this was the same for me for about 3 weeks I never noticed I was on power saver till I was heading out of town and I noticed my laptop had a lot of battery life.
Mar 31 2013
KiDxHealer Level 202 Scania Buccaneer
This isn't helping my desktop though! :c
Mar 31 2013
Page TopHome 1 2 3 4

Become a member

Signup or login to join the conversation.